“Oh Boy, oh Boy!” | Floortje x Finn ’17

Begin januari is Floortje loops geworden en halverwege de maand heeft ze twee romantische dates gehad met de prachtige Finn van Dodi-Doodles. Voorlopige is het nog veel te vroeg om te zien of deze dates succesvol zijn geweest, halverwege februari weten we meer..

Het paspoortje van Finn

Naam Waltzing Matilda’s Finn McCool (ALF2)
Roepnaam Finn
ALAEU-nummer ALAEU-4469
Geboortedatum 26-03-2015
Maat Grote mini
Kleur Red
Vacht Wavy Fleece

Gezondheidstesten

HD OFA Excelent
ED Negatief voor dysplasie
Patella’s Vrij van luxatie
Oogtest Vrij
Improper Coat Vrij
DM Vrij
PRA/PRCD Vrij
EIC Vrij

De Echo

Op 13 februari hebben we ’n afspraak gehad bij de dierenkliniek in Sleeuwijk om te zien of onze Floor zwanger is! We hadden al wel het gevoel dat het goed zat en de eerste blik op de echo wees uit dat ons gevoel klopte! Floortje is weer zwanger! De dierenarts telde 7 vruchtjes, nu maar afwachten of alle vruchtjes in leven blijven..

Filmpje 1: Echo Floortje 2017 I

Filmpje 2: Echo Floortje 2017 II

Röntgenfoto 

Voor we een bevalling ingaan, willen we graag weten hoeveel pupjes we verwachten. Om deze reden hebben we op 13 maart een rontgenfoto laten maken van Floortje haar bolle buikje! In dit late stadium van de bevalling is de straling vrijwel niet schadelijk voor de pups en het geeft ons een gevoel van zekerheid om te weten hoeveel pups er in de buik zitten.

Op de foto zijn 7 pups geteld, dus de echo klopte en nu is het wachten geblazen op de bevalling!

Klik op de foto voor een vergroting

De geboorte

In de vroege ochtend van 15 maart wist ik het al, Floortje haar pups zouden niet lang meer op zich laten wachten. De hele dag was mijn meisje onrustig. Ze liep te hijgen en wilde overal een holletje graven, overduidelijke signalen van een aanstaande bevalling! Tot mijn grote vreugde besloot Floortje dat een bevalling overdag prima was en rond 15:00 ’s middags werd het eerste reutje geboren!

In de ruim 3 uur die volgde werden er nog 6 reutjes geboren en hiermee hebben we ’n bijzondere Jolly Doodles primeur te pakken; allemaal mannen! We zijn dolblij met onze prachtige 7-ling en gaan genieten van al hun schattigheid en mooie looks.

Oh Boy, oh boy!

Omdat ons nestje uit alleen maar mannen bestaat, hebben we voor deze dwergjes de nestnaam “Oh Boy, Oh Boy!” uitgekozen. De ventjes stellen zich heel graag aan jullie voor:

Wat kiekjes uit het nest

Op onze Facebookpagina hebben we regelmatig updates geplaatst van onze lieve jongens. Deze verhalen zijn altijd terug te lezen voor wie dit leuk vind. Op deze pagina geven we daarom alleen een korte sfeerimpressie door middel van wat foto’s.

Dierenarts op bezoek

Dit jaar verkeerde we in de luxe positie dat onze dierenarts aan huis is geweest voor alle controles, het titeren en het chippen. Hierdoor hebben de pups in alle rust kennis kunnen maken met de dierenarts en de eerste ingrepen in hun jonge leventje. Wij kiezen altijd voor een zo stressvrij mogelijke benadering waarbij de gezondheid van de pups voorop staat. Onze dierenartsen Renske & Annemieke werken hier vol enthousiasme aan mee en we zijn ze dan ook dankbaar voor hun goede zorg!

De namen zijn bekend!