Summer Lovin’ | Floortje x Finn ’18

Omdat we zo tevreden waren over de prachtige pups van Floortje en Finn in het voorgaande jaar, hebben we besloten om deze prachtige combinatie nog eens te herhalen. Hierbij natuurlijk ook de stille hoop dat er dit jaar wel mooie meiden geboren worden zodat we de zacht karakters en betoverende looks nog veel vaker gaan terugzien in ons fokprogramma!

Op 20 maart heeft Floortje haar eerste date gehad met de prachtige Finn. Ze waren net zo verliefd op elkaar als vorig jaar.

Mama Floor

Papa Finn

 

 

 

 

 

 

Op 17 april hadden we de spanende afspraak voor de drachtecho staan! Hoewel de voortekenen positief waren, is het toch altijd spannend om naar de kliniek te gaan om de dracht officieel vast te laten stellen. We gaan altijd naar Dierenkliniek Sleeuwijk en vragen dan naar Dierenarts Annemieke omdat zij echt de expert is in echografie. Annemieke kan fantastisch goed tellen, dus we weten al ’n beetje hoeveel puppy’s we mogen verwachten.

Een extra controle is altijd de röntgenfoto, die maken we in de week voor de bevalling. Op de röntgenfoto kunnen de dierenartsen heel precies tellen hoeveel pups er op komst zijn, dit geeft rust voor tijdens de bevalling. Op de röntgen zijn 6 prachtige pups geteld.

Op 20 mei om 03:00 ’s nachts begon de bevalling van Floortje. Uiteindelijk heeft zij het leven geschonken aan 5 prachtige pups. Haar laatste pupje is helaas dood ter wereld gekomen. We hebben een prachtige eindstand van 4 meisjes en 1 knul.

Ruim anderhalve week verder en de pups groeien heel goed. We gaan rap richting de eerste pasjes, oogjes open en daarna ook horen. Spannend!

En dan een sprong vooruit in de tijd, de pups zijn bijna 8 weken en iedereen weet inmiddels welke pup ze mogen verwelkomen. Dan betekend ook dat ze nu allemaal een naam hebben! Gelukkig mag ik nog ruim 2 weken van ze genieten voor ze het nest verlaten.