Over Ons

Eens even voorstellen!

Mijn naam is Marieke en sinds augustus 2017 woon ik in de prachtige Bollenstreek van Zuid-Holland. Ik ben opgegroeid in het Groene Hart en heb aldaar samen met mijn moeder onze eerste twee nestjes op de wereld gezet en naar hun nieuwe baasjes begeleid. Hoewel ik inmiddels het huis uit ben, blijft mijn moeder uiteraard zeer betrokken bij onze honden en het fokken.

Jarenlang was ons enige huisdier een goudvis of een stel guppen in de vissenkom, allergieën waren een groot probleem en het risico van een hondje durfden we niet aan. Toch bleef de wens om een eigen hond te hebben groot en toen ik op het internet leerde over de Australian Labradoodle kwam alles in een stroomversnelling. Het hele gezin viel als een blok voor de vrolijke krullenbolletjes die ik op foto’s liet zien en toen ik vertelde dat dit ras dé oplossing was voor mensen met een allergie was men al snel overstag. Ik ging op zoek naar een fokker en vond deze uiteindelijk buiten onze landsgrenzen. De keuze viel namelijk op Lomond Hills Labradoodles in het verre Schotland. Het waren een paar lange maanden wachten, maar in december 2012 mochten wij onze Keira ophalen op Schiphol. Het moment dat ik dit kleine hummeltje uit de reisbench haalde en in mijn armen mocht sluiten was fantastisch!
In de maanden die volgden genoten we ontzettend van onze chocoladekleurige dame! Ze was alles wat we van de Labradoodle verwacht en gehoopt hadden: slim, speels, nieuwsgierig en ontzettend lief! Met vlag en wimpel slaagde ze voor haar opvoedcursus en met veel plezier leerde we haar trucjes! Toch bleef er een kriebel aanwezig en na een half jaartje ging er een gesprek over tafel over een tweede Doodle!

We wilde echter niet zomaar een tweede Doodle erbij. Het leek ons namelijk fantastisch om een fokteefje te kopen zodat wij op termijn mensen net zo blij kunnen maken als dat wij waren met onze Keira! We bezochten meerdere fokkers in Nederland en vonden uiteindelijk iemand die ons wilde helpen om onze droom te realiseren. Ook maakte we kennis met fokvereniging ALAEU waar we een groot netwerk van behulpzame en meedenken collega’s (en mentoren) vonden.

In januari van 2014 kwam de kleine, wollige Floortje ons leven binnengewandeld en binnen enkele seconden had zij haar stempel op ons leven gedrukt. Aan de ene kant wederom de perfecte Labradoodle, maar toch op haar eigen wijze weer zo anders dan Keira. Floortje is enthousiast, ontzettend nieuwsgierig en staat altijd te springen om leuke, nieuwe dingen te doen. Ze is het liefst de hele dag door bezig met het ontdekken van de wereld en kijkt ontzettend op naar haar “grote zus” Keira. Ons duo is beslist twee handen op een buik.

In januari 2016 werd onze grote droom toch eindelijk werkelijkheid toen de allereerste Jolly Doodles pup op de wereld kwamen. Deze vrolijke 8-ling heeft zich ontpopt toch prachtige, lieve en sociale honden waar we gelukkig nog regelmatig updates van krijgen. De ervaringen met dit nestje maakte dat we zeker wisten dat we hiermee door wilde gaan en zodoende begonnen we al snel met het plannen van een nestje voor 2017.

Omdat ikzelf merkte dat ik graag nog meer kennis over honden in mijn rugzakje wilde hebben om mijn pupkopers naar beste kunnen te begeleiden, heb ik mij eind 2016 ingeschreven voor een opleiding tot hondengedragsdeskundige en -trainer bij Calming Signs. Deze hondenschool en opleider volgt in al hun lessen de visie van de Noorse hondentrainster Turid Rugaas. Een groot voorbeeld voor mij en een dame met een vernieuwde en hondvriendelijke kijk op opvoeden en begeleiden van je hond. Wij streven ernaar om de visie van Turid ook zoveel mogelijk te integreren in onze socialisatie van de pup en begeleiding van de baasjes. Inmiddels ben ik ook op kleine schaal werkzaam als hondentrainer en -gedragsdeskundige onder de naam Op Hondse Wijze