Onze visie

Als kleinschalig fokker kiezen wij er af en toe voor om een nestje puppy’s op de wereld te zetten. Deze puppy’s verdienen stuk voor stuk het beste huis wat wij ze kunnen geven. Dit huis kunnen ze zelf niet uitzoeken, dus die verantwoordelijke taak rust op ons. Wij steken daarom graag veel tijd in het leren kennen van onze potentiële pupkopers en we vinden het zeer belangrijk dat wij op dezelfde lijn zitten qua visie op honden en hun opvoeding.

Oog voor hondentaal

Honden zijn meesters in communicatie, zowel verbaal als non-verbaal. Voor wie naar ze wil luisteren heeft een hond ontzettend veel te vertellen. Aan de lichaamshouding is bijvoorbeeld prachtig af te lezen of ze zich comfortabel voelen in een bepaalde situatie. Honden zijn hierin zeer subtiel, met een kleine afwending van het hoofd kunnen ze al laten dat ze een situatie spannend of onprettig vinden. Door open te staan voor de communicatie van de hond, is het als eigenaar mogelijk om je nieuwe huisgenootje op maat te begeleiden bij zijn groei tot volwassen Doodle. Bij Jolly Doodles besteden we veel aandacht aan de communicatie en begeleiden van de pups door middel van een goed gevulde puppygids, boekentips en indien gewenst zelfs puppybegeleiding op Hondse Wijze!

Aansluiten bij de natuur

Een zwangerschap, bevalling en nestperiode begeleiden is een prachtig evenwicht tussen de natuur en een stukje menselijk handelen. Wij zien hierin als fokker de prachtige uitdaging om voortdurend te zoeken naar een manier van handelen die dicht bij de natuur blijft staan. Om deze reden kiezen wij bijvoorbeeld voor een aangepast vaccinatieschema. Wij vertrouwen op de natuurlijke antistoffen die de moederhond haar pups geeft via de biest (eerste melk na de geboorte). Deze antistoffen hebben de oeroude functie om de kwetsbare puppy’s te beschermen tegen ziektes van buitenaf. Pas nadat deze antistoffen voldoende zijn afgezwakt (dit meten wij d.m.v. een titerbepaling), laten wij de pups vaccineren. Op deze manier besparen wij het kleine puppylijf meerdere vaccinaties en hebben wij een grotere zekerheid dat de pups ook daadwerkelijk beschermd zijn na hun vaccinatie.

 

Liefdevolle opvoeding

De pups groeien bij ons op in een rustige, reine en regelmatige omgeving. Gedurende de hele kraamperiode passen wij ons aan aan de behoeften van dat moment, variërend van een serene omgeving voor slaap tot een uitdagende omgeving voor nieuwe prikkels.

Hierbij is maatwerk van essentieel belang, we willen immers niet dat een pup over zijn grenzen gaat omdat hij ook maar enige dwang of drang heeft ervaren. Ook na het uitvliegen streven wij ernaar dat onze pupkopers deze liefdevolle opvoeding doorzetten door hun pup op zijn eigen tempo de wereld te laten verkennen en ontdekken. We staan dan ook een hondenleven lang paraat om vragen te beantwoorden of om door te verwijzen naar een bekwame collega.