Gastgezinnen

Wij zijn een kleinschalige fokker en dit willen wij ook blijven. Wij willen onze Doodles de liefde, tijd en aandacht geven die ze verdienen en met onze drie krullenbollen in huis gaat dit perfect.

Omdat wij op termijn wel heel graag willen groeien als fokker, willen wij onze toekomstige honden onderbrengen in een betrouwbare en liefdevolle gastgezinnen. Een gastgezin zal de zorgen toevertrouwd krijgen over een (potentieel) fokteefje of dekreutje, een hele verantwoordelijkheid dus! Wandeling bij de Haeck JD-5

Wat houd dat nu eigenlijk in, gastgezin worden?
De hond komt bij je wonen, net als een normale pup. Je bent zelf verantwoordelijk voor alle normale kosten zoals voer, training, dierenarts, hondenbelasting en verzekering, maar de kosten die gerelateerd zijn aan de fok worden door ons betaald. We vinden het belangrijk dat de hondjes bij ons in het gezin net zo op hun gemak zijn als thuis, dus we vinden het prettig om regelmatig met elkaar te wandelen en de hondjes komen een paar keer per jaar bij ons logeren.
Als je gastgezin bent van een dekreutje, dan ben u de hond enkele keren een dagje (vaak zelfs korter) kwijt als hij aan het werk moet. Voor een fokteefje ligt het iets ingewikkelder…

Ongeveer 1-2 weken voor de bevalling komt het teefje terug naar ons huis zodat ze weer goed kan wennen. De teef blijft bij ons om te bevallen en komt weer terug naar het gastgezin zodra de laatste pup is uitgevlogen. Uiteraard mag je tussendoor altijd langskomen, je ontvangt met grote regelmaat een update van jouw teefje en je kunt zo betrokken zijn bij het gehele proces als je zelf wilt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om aanwezig te zijn bij de gezondheidstesten, de dekking, de echo en de bevalling en ook zouden we het heel leuk vinden om samen soms iets te ondernemen met moeders en haar kinderen. Gastgezin worden betekend dus een unieke kans om achter de schermen bij een fokker mee te kunnen kijken!

Voordat een gezin in aanmerking komt om gastgezin te worden, willen wij eerst uitgebreid kennis maken. Boven alles is het belangrijk dat we een goede klik met elkaar hebben, want we gaan immers voor een langere periode met elkaar te maken krijgen. Daarnaast willen we heel graag dat het gezin op cursus gaat bij een PDTE hondenschool en ook stellen wij het zeer op prijs als de hond gedurende zijn hele leven rauwe vleesvoeding krijgt. Het is voor jullie prettig als je ook in de omgeving van Voorhout woont, maar iets verder weg wonen is geen probleem als u het als gezin geen probleem vind om regelmatig onze kant op te komen. Ervaring met honden is geen vereiste, wij geven met liefde de benodigde uitleg en zijn altijd bereikbaar bij vragen of problemen. Wel vinden we het heel belangrijk dat de pup zo min mogelijk alleen thuis is omdat Doodles nu eenmaal echte gezelschapshonden zijn. Tot slot zijn we altijd blij met flexibiliteit bij het gastgezin, mochten we bijvoorbeeld eens ’n keer op hele korte termijn de hond nodig hebben voor een keuring of bezoek.

Stuur voor meer informatie en uitleg een mailtje naar info@jollydoodles.nl