Gastgezinnen gezocht | 2023

Voor het komende nestjes van Jolly Doodles zijn we op zoek naar liefdevolle gastgezinnen die zich graag in willen zetten voor ontwikkeling ons fantastische ras.
 
Wat betekend het om gastgezin te worden?
Als gastgezin krijg je de verantwoordelijke taak om een toekomstig fokteefje op gezonde wijze groot te laten worden. Je neemt een kleine pup op in je gezin en voedt haar vol liefde en toewijding op. Wij spreken regelmatig met elkaar af voor een gezellige wandeling of ’n bakje koffie zodat onze honden elkaar door en door kennen.
De eerste anderhalf jaar is voor een gastgezin nauwelijks anders dan voor andere pupkopers, maar hierna wordt het spannend. Rondom de anderhalf á twee jaar mag het teefje getest worden om te zien of ze aan de strenge gedrags- en gezondheidseisen voldoet die wij stellen aan onze fokhonden. Slaagt jullie mooie meid voor deze eisen, dan komt een eigen nestje een flinke stap dichterbij. Per individuele hond bepalen wij samen een mooie leeftijd voor het teefje om een eerste nestje te krijgen.
 
Als het teefje een nestje gaat krijgen, verblijft ze gedurende de zwangerschap de eerste weken gewoon bij jullie thuis. Enige tijd voor de bevalling verhuist ze naar onze woning zodat ze in alle rust kan wennen en zich helemaal op haar gemak voelt om haar pupjes te krijgen.
Tijdens de bevalling zijn jullie als baasjes natuurlijk meer dan welkom om jullie knapperd te ondersteunen bij het prille moederschap en ook in de puppyperiode plannen we heel regelmatig gezellige knuffelbezoekjes. Je maakt als gastgezin dus van heel dichtbij mee hoe het is om een nestje groot te brengen.
 
Voordat een gezin in aanmerking komt om gastgezin te worden, willen wij eerst uitgebreid kennis maken. Boven alles is het belangrijk dat we een goede klik met elkaar hebben, want we gaan immers voor een langere periode met elkaar te maken krijgen. Ook vinden we het heel belangrijk dat een gastgezin zich herkent in de visie en werkwijze van Jolly Doodles en staat te trappelen om dit ook toe te passen bij hun eigen pup. Daarom willen we heel graag dat het gezin op cursus gaat bij ons of bij een andere PDTE hondenschool en ook stellen wij het zeer op prijs als de hond gedurende haar hele leven rauwe vleesvoeding krijgt. 
 
Het is voor jullie prettig als jullie ook in de omgeving van Voorhout wonen, maar iets verder weg wonen is geen probleem als jullie het als gezin geen probleem vind om regelmatig onze kant op te komen. Ervaring met honden is geen vereiste, wij geven met liefde de benodigde uitleg en zijn altijd bereikbaar bij vragen of problemen. Wel vinden we het heel belangrijk dat de pup zo min mogelijk alleen thuis is omdat Doodles nu eenmaal echte gezelschapshonden zijn.
Tot slot zoeken we naar mensen die echt actief en vol overgave een bijdrage willen leveren aan Jolly Doodles en het grootbrengen van de pups. Je kunt dan bijvoorbeeld denken dagjes met de pups doorbrengen, zowel in de eerste periode als later in de socialisatie-activiteiten. In de ideale situatie ben je structureel 1 of meerdere dagen bij mij thuis en zie je de pups vanaf de geboorte opgroeien. Samen plannen en organiseren we de hele puppytijd inclusief alle uitstapjes. Voor jouw teefje is het ook ontzettend fijn dat ze niet voor een periode van haar baasjes gescheiden is, maar jullie juist met regelmaat kan zien.
Zijn jullie na het lezen van bovenstaand verhaal enthousiast geworden? Of wil je graag meer weten over onze visie, planning of werkwijze? Stuur dan zeker ’n mail naar info@jollydoodles.nl en je krijgt zo snel mogelijk een reactie!